Budgetvriendelijke auto’s om te importeren: onze tips

Net geslaagd voor je rijexamen? Dan heb je een betaalbare eerste auto nodig die goedkoop te verzekeren is en betrouwbaar is – hier zijn enkele van de beste.

Aan het winkelen voor je eerste auto? Je bent ongetwijfeld enthousiast over de mogelijkheid om je eigen auto te bezitten, maar we begrijpen dat het ook een beetje ontmoedigend kan aanvoelen als je niet echt weet wat je zoekt. Er is veel geld gemoeid met het kopen van een auto, maar wij kunnen je helpen een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de juiste auto te vinden.

Of je nu een auto nodig hebt voor woon-werk verkeer, om naar de uni te rijden, of zelfs om er gewoon op uit te trekken en te genieten van wat pas ontdekte vrijheid, je eerste auto krijgen is een groots moment. Maar welke auto het beste is, of belangrijker nog, welke auto het beste bij je behoeften zal passen, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het is misschien verleidelijk om een paar honderd Euro uit te geven aan een oudere tweedehands auto, maar als je voor het goedkoopste segment kiest, kun je te maken krijgen met een slechte betrouwbaarheid en dure onderhoudskosten. Dat is niet goed als je een betrouwbare auto nodig hebt, of als je probeert je studiefinanciering tot het eind van je studiejaar rond te krijgen.

Een betere oplossing op lange termijn zou zijn iets meer uit te geven aan de auto zelf, met de wetenschap dat hij in de toekomst veiliger en betrouwbaarder voor je moet zijn, wat je op lange termijn zelfs geld kan helpen besparen als je geen geld hoeft uit te geven om hem rijdend te houden.

De beste, en veiligste manier om op deze manier geld te besparen is door te shoppen voor een kwalitatief goede en goed onderhouden tweedehands auto. Iets van ongeveer drie jaar oud zal meestal een goed compromis zijn in termen van waar voor je geld en betrouwbaarheid. Kiezen voor een financiering kan ook een goede manier zijn om je auto aankoop betaalbaarder te maken.

1. Skoda Fabia

Beste eerste auto voor veiligheid en bagageruimte

De Skoda Fabia biedt meer mogelijkheden dan de meeste kleine auto’s, want hij is verkrijgbaar als hatchback of als stationwagon met grote laadbak. Dus als je er op uit trekt om te kamperen of lange tochten te maken, dan hoef je geen bagage tussen je achterpassagiers te proppen. Zelfs de hatchback biedt veel bagageruimte.

Ook achterin zou het comfortabel moeten zijn, dankzij een behoorlijke beenruimte, terwijl de in 2014 toegekende veiligheidsscore van vijf sterren handig kan zijn als je ouders bijzonder overbezorgd zijn.

2. Peugeot 208

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Peugeot 208 is dat hij er niet basic en goedkoop uitziet. De vormgeving ziet er nog steeds modern uit, de auto voelt solide aan en het interieur is ontworpen rond een touchscreen mediasysteem.

Dat touchscreen zit er echter niet in bij de instapmodellen Access A/C, waar het vervangen is door een onhandig ogende ouderwetse radio (die wel Bluetooth heeft). Deze instapmodellen hebben echter wel airco en zijn goedkoop, dus kunnen nog steeds het overwegen waard zijn.

Je zult echter waarschijnlijk meer tevreden zijn met de Active modellen, want die hebben naast het touchscreen ook lichtmetalen wielen en een lederen stuurwiel, en zijn maar één verzekeringsgroep hoger. De sleutel om de verzekeringskosten laag te houden is te kiezen voor de 1.2-liter motor met 68 pk, hoewel die niet bijzonder pittig is.

Tip: Auto Importeren België? Hoe werkt het, waar moet je rekening mee houden en wat gaat het je kosten. ✓ GRATIS advies en kostenberekening inclusief BPM.

3. Hyundai i10

Als nieuwe auto is hij al goedkoop genoeg, maar een tweedehands Hyundai i10 is een koopje. Dankzij de vijfjarige garantie van de auto kun je een model op de kop tikken dat bijna voor de helft van de prijs is, en waarvan de dekking nog twee jaar duurt,

Deze versie, die voor het eerst in 2014 te koop kwam, heeft een comfortabele rit, ruim interieur en precieze besturing, waardoor je gemakkelijk door de stad kunt zoeven. Je zou ook niet veel aan brandstof moeten uitgeven om dat te doen.

Het instap S model is goedkoop en valt in de laagste verzekeringsgroep, maar hetzelfde kan gezegd worden van het beter uitgeruste SE model, dat voorzieningen toevoegt die je waarschijnlijk zult willen, zoals airconditioning, centrale vergrendeling met afstandsbediening en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, dus dit is het model om voor te gaan.

Uitgelicht: Wat kost een auto importeren? een vraag die wij dagelijks horen en hier wat meer uitleg over geven. Lees het hier!

4. Fiat Panda

De Fiat Panda is goedkoop in aanschaf, verzekering en gebruik en kan ook een auto vol torenhoge tieners herbergen, dankzij zijn vierkante vorm, die achterin verrassend veel hoofd- en beenruimte biedt.

De goedkoopste Panda om te kopen en te verzekeren is de instap-Pop, maar de kosten van een upgrade naar een Easy versie zijn minimaal, en dat betekent dat je er airconditioning, centrale vergrendeling met afstandsbediening en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel bij krijgt.

Het brandstofverbruik van de 1.2-liter motor is redelijk, maar het addertje onder het gras komt wanneer je het gaspedaal intrapt: de prestaties zijn het best te omschrijven als traag.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *