Autoverhuur: Zo bespaar je veel geld

Als je op zoek bent naar een huurauto, vraag je je misschien af of het duur is om er een te huren. Het antwoord is dat het afhangt van verschillende factoren, zoals de locatie, het seizoen en de duur van de huurperiode. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen bij het huren van een auto.

Huur niet op het vliegveld

Huur geen auto op het vliegveld. Verhuurbedrijven rekenen vaak hogere tarieven op luchthavens dan op andere locaties in de stad. Als je bijvoorbeeld aankomt op Schiphol, neem dan eerst de trein naar Amsterdam Centraal en huur daar een auto.

Kies de juiste categorie

Kies de juiste categorie auto voor jouw behoeften. Als je alleen reist, heb je geen grote SUV nodig. Een compacte auto zal goedkoper zijn in brandstof- en huurtarieven.

Boek de auto vooraf

Boek vooraf om geld te besparen. Als je last minute boekt betaal je meestal meer omdat verhuurbedrijven weten dat ze jou nog een auto kunnen geven.

Vermijd extra kosten

Wees bewust van extra kosten zoals verzekeringen en borgsommen. Controleer of je eigen autoverzekering dekking biedt voor huurauto’s. Neem ook de tijd om het huurcontract te lezen en te begrijpen. Bij VWP Shortlease kun je bijvoorbeeld een auto huren voor één maand, daarmee bespaar je flink op de kosten in vergelijking met het huren van een auto!

Conclusie

Het huren van een auto hoeft niet duur te zijn. Door prijzen te vergelijken, buiten de luchthaven te huren, de juiste categorie auto te kiezen, vooraf te boeken en extra kosten te vermijden kun je geld besparen op jouw volgende huurauto.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *