Luchtfilters voor elk type

Een auto rijdt op een verbrandingsmotor. Voor verbranding zijn drie ingrediënten noodzakelijk: brandstof, ontsteking en zuurstof. Het is belangrijk dat de lucht die wordt gebruikt voor de verbranding wordt gefilterd. Om ervoor te zorgen dat er geen insecten, vuil en zand in de motor komt, maar ook om ervoor te zorgen dat er niet te veel lucht bij de verbranding komt. Daarbij hebben sommige auto’s glasvezel kussens onder de motorkap en een luchtfilter zorgt ervoor dat er geen vezels of stukjes van de kussen mee in de motor worden gezogen. Kort gezegd, een luchtfilter zorgt ervoor dat de motor goed blijft werken en het niet kapot gaat.

Er worden verschillende luchtfilters aangeboden voor verschillende doeleinden. Zo deelt Pipercross zijn luchtfilters in vier categorieën:

  1. De vervangingsfilter – De vervangingsfilters laten 30 tot 40% meer lucht door dan papieren filters. Ze zijn eenvoudig te monteren en passen soepel in het luchtfilterhuis of airbox. De eenvoudige reiniging en inbouw zorgen voor lagere onderhoudskosten. Ze worden geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Met luchtfilterelementen voor meer dan 4,500 automodellen zit er gegarandeerd iets voor jouw auto bij!
  2. De race-luchtfilter – Dit type filter heeft aanzienlijk meer vermogen, een grotere luchtdoorlaat en verbeterde luchtstroom, wat iedereen die racet natuurlijk als muziek in de oren klinkt. Net als de vervangingsfilter is deze filter makkelijk te reinigen en opnieuw te gebruiken, en houdt daarmee de kosten laag. Pipercross biedt luchtfilters voor zowel carburateur- en injectiemotoren aan, zowel voor de wegrace als het circuit.
  3. De sportluchtfilter – Voor sportieve wegvoertuigen is er de sportluchtfilter. Deze is vergelijkbaar met de race-luchtfilter.
  4. De luchtfilter voor motoren – Dit type filter zorgt net als de andere filters van Pipercross voor meer vermogen en eenvoudige reiniging, maar dan voor motoren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *