De duurste velgen ter wereld

Naast het praktische gebruik kunnen velgen ook een esthetische waarde hebben. Het is mogelijk je auto te stylen en mooier te maken door middel van velgen. En daar kun je erg ver in gaan. Hieronder de top vijf van de duurste autovelgen ter wereld.

#5 Savini SV-29 – 3,920 dollar

SV-29 van Savini

Bron: www.camaro5.com

Onderdeel van Savini’s premium aanbod is de SV-29. Deze constructie bestaat uit drie stukken en wordt gewaardeerd om zijn stijlvolle hoeken en agressieve look. Het maakt gebruik van T6 aerospace aluminium dat is gesmeed met behulp van geavanceerde precisie bouwtechnieken. Dit zorgt voor sterke velgen die tegelijkertijd weinig wegen. Door middel van verschillende opties in verf kan de stijl van de velgen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur en een unieke look worden gecreëerd. Een afwerking met enkel chroom kan ook.

#4 Lexani Forged 702 model – 4,060 dollar

Prachtige Futuristische Velgen

Bron: www.youtube.com

Lexani Forged is een leider in de high-end markt sinds 1996 en staat bekend om zijn verfijnde vakmanschap in combinatie met een aantrekkelijk design. Het 702 model heeft een futuristisch ontwerp en bestaat net als de Savini SV-29 uit drie onderdelen. De velgen zijn gemaakt van aluminium, wat het een lichtgewicht maakt maar tegelijkertijd sterk genoeg is voor Lexani Forged om naar keuze voor dunnere spaken, bredere velgen en grotere diameters te kiezen.

#3 Forgiato Basamento – 4,664 dollar

De kosten voor deze wielen zijn 4664 USD

Bron: www.tuningworld.com

Forgiato Basamento is een origineel geschilderde lijn van wielen. Het zijn driedelige wielen gemaakt van vliegtuigaluminium. Deze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van opties, van extreem hol en step lip tot bolronde en big lip varianten. De wielen kunnen worden afgewerkt met koolstofvezel of ze kunnen worden geborsteld om de verf aan te passen.

#2 Forgiato Estremo – 5,760 dollar

Driedelige gesmede set

Bron: www.wayneswheels.net

De Forgiato zorgt ook voor de #2 duurste velgen. De Forgiato Estremo is wederom een driedelige gesmede set die wordt gemaakt op basis van de voorkeuren van de klant. De auto velgen zijn gemaakt van vliegtuig aluminium en hebben aangepaste afwerkingen, met inbegrip van koolstofvezel, geborsteld en aangepaste verf. Klanten kunnen het gewenste niveau van holling of bolling kiezen. Dit wordt daarna gecombineerd met de binnenste en buitenste lip breedten en gewenste vormen.

#1 Nutek – 6,114 dollar

Duurste optie is Nutek

Bron: www.autoevolution.com

Nutek wielen worden compleet op maat ontworpen door de eigenaar. De driedelige wielen hebben een uniek ontwerp, onder andere door de mogelijkheid om ze af te werken met meerdere kleuren. Nutek biedt niet alleen de gebruikelijke chroom en lakkleuren aan, maar ook geanodiseerde, keramische en koolstofvezel opties.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *