Boek een huurauto Curacao en bezoek deze locaties

Gelegen aan de zuidelijke Caraïbische zee is Curaçao een klein maar prachtig eiland in het Nederlandse Caraïbische gebied. Beroemd om zijn zeeleven, koraalriffen, witte zandstranden en helderblauw water, biedt deze eilandnatie een gevarieerd aanbod van activiteiten voor zijn inwoners en toeristen om te verkennen. Als je momenteel in Curaçao bent of van plan bent er te gaan wonen/het land te bezoeken en op zoek bent naar dingen om te doen in Curaçao, moet je dit artikel beslist in je bladwijzer zetten. Hier nemen we je mee door een lijst van must-do dingen op Curaçao.

Een Curaçaose bucketlist? Hier is een lijst van plaatsen die je op Curaçao moet bezoeken.

Het Historisch Centrum van Willemstad

Het Historisch-Gebied van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is een sterke weerspiegeling van de koloniale handel en administratieve nederzetting. De moderne stad van vandaag, die ook de hoofdstad van de kleine eilandnatie is, bestaat uit gebouwen die de Nederlandse, Spaanse en Portugese bouwstijl weerspiegelen.

Door zijn rijke geschiedenis van koloniale handel en vestiging heeft de Historische Buurt van Willemstad een vergelijkbare culturele geschiedenis en erfgoed als de naburige steden op het Caraïbische eiland. Deze historische havenstad tegen de achtergrond van een natuurlijke diepwaterhaven bestaat ook uit drie gerenommeerde stadswijken – Pietermaai, Otrobanda en Scharloo – die een schilderachtige strook op het eiland vormen. Als je op Curaçao bent, moet je beslist een bezoek brengen aan het Historisch Gebied van Willemstad.

Bezoek het Pietermaai district

Bekend als de “SoHo” van Curaçao, is het Pietermaai District beroemd om zijn architectuur, mooie kleine cafés, top-restaurants, boetiekhotels, strandbars en schilderachtige winkeltjes. Bovendien vind je in de wijk ook mooie stranden en heerst er een geweldige eilandsfeer. Vroeger was het Pietermaai district bij de mensen bekend als een woonwijk, maar tegenwoordig wonen er vooral zakenmannen en -vrouwen die voor hun werk in het land zijn, kunstenaars en studenten. Geniet hier van het Curaçaose nachtleven!

Adoreer de straatkunst in Scharloo

Scharloo was aanvankelijk een Nederlands plantagegebied. Maar werd geleidelijk een van de rijkste delen van Curaçao door de instroom van joodse kooplieden die grote huizen in deze stad bouwden. Scharloo, een deel van de historische wijk Willemstad, staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is ook beroemd om zijn eclectische straatkunst. De hele wijk is bevolkt met muurschilderkunst die door een groep inheemse kunstenaars is uitgevoerd, als onderdeel van hun initiatief – Street Art Skalo.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past

Geniet van de stranden bij Grote Knip

Vaak het beste strand van Curaçao genoemd, is Grote Knip een werkelijk spectaculair strand op het eiland- wit zand, turkoois blauw water, mooie rotskliffen en meer. Zoals de meeste stranden op Curaçao is ook het mooie Grote Knip een privéstrand. Je moet er een vergoeding betalen om het te bezoeken en er van je tijd te genieten. De toegangsprijs voor dit strand bedraagt ca. 14 Euro voor elke volwassene. Omdat er koraalriffen vlak bij het Grote Knip strand liggen, wordt het gebied vaak gebruikt als startpunt voor watersporten zoals snorkelen.

Playa Piskado

Playa Piskado of Kenepa Grandi ligt op slechts tien minuten van het Grote Knip strand en is een prachtige strandomgeving waar het wemelt van de schildpadden. Als je Playa Piskado bezoekt, zul je zeker schildpadden langs je zien zwemmen. De huur voor dit strand bedraagt US$11. Als je in Curaçao bent, is dit een plek die je niet mag missen.

Playa-Porto-Mari

Playa Porto Mari ligt langs de westkust van het mooie eiland Curaçao en is een spectaculaire zandbaai die wijd en zijd bekend is om zijn kenmerkende dubbele rif. Het gebied vormt ook een geweldige snorkel- en duikplaats voor mensen. Deze plaats fungeert ook als startpunt voor drie avontuurlijke wandelroutes zoals- het Seru Matteo Trail, het Geschiedenis Trail en het Vogel Trail. Een andere populaire attractie van dit schitterende strandgebied zijn de twee wilde varkens – Willy en Woody. Als je geluk hebt, kunnen ze je ook vergezellen in je vrolijkheid of zelfs met je meezwemmen. Om dit strand te betreden moet je ongeveer 6 Euro uitgeven (per volwassene+bankje).

Christoffel-Nationaal-Park

Het Christoffel Nationaal Park is het grootste nationale park op het eiland Curaçao. Van natuurwonderen, spectaculaire vogels, de Christoffelberg, unieke witstaartherten, en mooie wandelpaden tot het Savonet museum, het Christoffel nationaal park heeft alles wat een toerist zich kan wensen. Als je van wandelen houdt, kun je de Christoffelberg beklimmen. De top van deze berg ligt 375 m boven de zeespiegel en kost je ongeveer een uur om te bereiken. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet na 10 uur ‘s morgens moet gaan wandelen, want het wordt er erg heet. Je kunt ook een tocht per jeep maken om het nationale park te verkennen. De toegangsprijs bedraagt 17 Euro per persoon.

Shete-Boka-Nationaal-Park

Het Shete Boka Nationaal Park ligt vlak naast het Christoffel Nationaal Park en beslaat bijna 10 kilometer van de noordkust van het eiland Curaçao. Het nationale park bestaat uit tien zakbaaien en kan bogen op drie soorten schildpadden. Een van de meest favoriete inhammen van de toeristen hier is de Boka Pistola. De golven die op het strand neerstorten behoren tot de grootste van Curaçao. Behalve van Boka Pistola houden de bezoekers ook van de Boka Tabla, waar men op het observatiedek kan vertoeven en de branding kan zien binnenrollen, een blik kan werpen in de diepe spelonken of gewoon een wandeling kan maken langs de kalkstenen bluffs tegen de ruige kustlijn. Dit gebied is ook de broedplaats voor schildpadden. Dus als je hier bent, houd dan een oogje in het zeil voor de verbazingwekkende soort.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *