Rij gerust rond met de juiste verzekering

Elke voertuig waar er aan het verkeer mee deelgenomen wordt dient verplicht verzekerd te zijn en worden op zo een manier wel een heleboel problemen voorkomen. Natuurlijk heeft de standaard wa-verzekering zijn limitaties en wordt er soms ervoor gekozen een aanvullende verzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld kan de schade veroorzaakt aan derden door afwijkende omstandigheden ook vergoed worden. Het gaat in deze om gevallen waarbij de wa-verzekering niet toereikend zou zijn en wordt het ook als een compleet verzekeringspakket afgesloten.

Waarom voldoet een standaardverzekering dan niet ?

Om even duidelijk te zijn: een standaard WA-dekking is ruim voldoende in gevallen van geleden schade indien jij tot de benadeelde partij behoort. Anders wordt het wanneer jij de veroorzaker bent en je wel niets uitgekeerd zal krijgen (behalve bij een allrisk verzekering). Het kan echter ook gebeuren dat door het toedoen van jouw handelingen er schade berokkend wordt aan derden waarbij je er helemaal geen invloed op kon uitoefenen. Neem nu een voorbeeld waarbij je met de auto per ongeluk de brievenbus van de buren omverrijdt of de kinderen tijdens het spelen aankomen tegen buurmans auto en die een deukje bezorgen. In al deze onvoorziene situaties zal een aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst bieden.

Er wordt vaak een combinatiepakket gekozen

Een om er zeker van te zijn dat je voor al jouw kostbare bezittingen niet voor onplezierige verrassingen zal komen te staan wordt een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering vaak samen afgesloten. Zo ben je er gegarandeerd van dat je niet alleen in het verkeer, maar ook daarbuiten altijd kunt terugvallen op een dekking in het geval van schade.  Niet alleen gezinnen, maar ook alleenstaanden kunnen voor zo een verzekeringspakket kiezen wordt er vaak nog een dikke korting gegeven door de verzekeraar.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>